• Spirit Friidrett er Stavangers nyeste og friskeste friidrettsklubb! Klubben ble startet høsten 2012, og har et bredt treningstilbud på både mosjonist- og elitenivå.
 • Arrangementer

  Spirit Friidrett er arrangør av konkurranser for både aktive og mosjonister, store og små. Bli med, du også! Les Mer
 • Lørdag 22.juni 2013 ble Midtsommerløpet avholdt i Sola sentrum. Les Mer
 • 1
 • 2
 • 3

Ørjan igjen i støtet, ny oppvisning i Ryfylke

FOTO: Synnøve Frantzen

Ørjan Grønnevig i superhumør på trening i sin forsiktige nye entré mot toppen av norsk langdistanse. Ubeseiret i samtlige av sine foreløpig få starter i 2018. 

Løp lengste etappe 2840m på beste etappetid klasse menn senior i HK stafetten 2 sek bak Tjalves utplukkede i duell om 1.plass mot Gular i eliteklassen

Overbevisende mot NM gull vinner Zerei Mezngi i Siddisløpet, 1.plass Strandamila og Kr. Himmelfartsdag løyperekord og seier m/4 min margin i "Fisterløpet", et realt terrengløp 

 

FISTERLØPET: http://live.eqtiming.com/42684#result:157336-489568-1029905-1-1-

 

 

NYTT LOKALT MOSJONSLØP - HVOR MEDIENE ER MED

Enten vi løper på Sola, Egersund eller i Ryfylke - det er lokalavisen som holder stand. Man har skjønt at navn, tall og bilder fra større/mindre mosjonsløp skal ha plass i et mediesamfunn (også om ikke friidretten selv gratis leverer ferdigprodusert rapport)

 

FOTBALL PUBLIKASJONENE Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis presterte begge å fortsatt være på bærtur da 45000 løp Holmenkollstafetten det uoffisielle NM i bredde  friidrett. Heller ikke en av forrige måneds løpersuksesser Hålandsvannet halvmaraton med nær 500 begeistrede deltakere ble dekket med en eneste bokstav.

 

Nærmiljøenes nyhetsmedier gjør imidlertid stadig imponerende rapportering rundt dette folkelige og miljøskapende som visstnok også skal være bra i et helseaspekt

 

"STRANDBUEN" med helsides forhåndsak dagen før "Fisterløpet" pluss denne

(Ingress kopi herved - etter at løpet var gjennomført): 

 

 

 

FOTO: Synnøve Frantzen

Audun Laugaland (i verdenstoppen innen ski classics i flere år) har i likhet med andre skiløpere fremholdt at løping utgjør en stor del av grunnlagstrening til skisesongen. 

Mari Hetlesæter (bildet) - klubbkollega hos arrangør Hjelmeland IL - har også markert seg med ski på bena. 30.plass i Landsrennet er det ytterst få fra Rogaland som greier oppnå. Som i "Strandamila" 1.mai klar seier til Mari i kvinneklassens 4,5km med tiden 19.19.9.

Resultatlista kan skilte med 95 deltakere fordelt på ulike distanser senior, junior og yngre deltakere og inkl. stafett      

 

FOTO: Synnøve Frantzen

Rune Eie en av Spirits strålende ambassadører for løp i Ryfylke. Og som for alle som trener - tålmodighet, jevn og hard trening over lang tid gir stadig nye fremganger

 

"Fisterløpet" har for Rune vært blant siste sesongens milepæler i så måte, et løp hvor det er mulig å sammenligne "epler med epler":

 

2015: 36.21

2016: 32.16

2017: 31.31

2018: 30.10 

 

Løpsvinner Ørjan Grønnevig satte pris på å igjen kunne løpe et realt terrengløp og mente løpet med sitt vekslende terreng og en 1,5km rundløype kunne være velegnet for et mulig KM i terrengløp.

 

Se ellers kommentar nederst i forrige nyhetssak fra Fana 

Bli med du også

 • Halvmaraton

Bilder arrangementslokasjoner

Månedens profil

 • Håvard - Spirit profil februar 2014 +

  Håvard Lalit Øglænd - to sesonger med friidrett, forbilledlig idrettsglede Les Mer
 • Profilen Mars/April: Tor Bøifot +

  Nysgjerrig, kunnskapsrik, utfordrende, stiller alltid interessante spørsmål, uvurderlig for Spirit - en trener er månedens profil Les Mer
 • 1
 • 2