Coop Jærcup avsl.stevne i Sandnes med sterke veteran resultater

# 9 Jan Erik Wergeland (39) Sandnes IL forbedret årsbeste med hele 27.69 sek til 9.19.61 i et tett 3000m felt hvor Andreas Penne Nygård (42) fra Sandnes vant klart med 8.39.04.

Til høyre for seg løp Sara Aarseth (38) Spirit på 10.15.76 som gir 8. plass på kretsstatistikken og kun 9.62 sek bak sin bestetid fra 2018 sesongen da hun tok to fjerdeplasser i NM.

Spirit stilte ellers med 6 deltakere på 3000m hvorav to juniorløpere. Vårt bilde viser t.v. fra Team Albert Mosdal 18 år gamle Matas Paulikas som debuterte på distansen med 9.29.50.

Videre Sindre Høisæth Jørgensen (36) som satte ny pers med 9.28.61

Fjerde Spirit på dette bildet viser 42 år gamle Leif Johannes Omland som løp distansen for første gang i år, forbedret fjorårsbeste med 14.72 sek til 9.57.06

42 år gamle Andreas Penne Nygård, Sandnes IL har gjennomført en strålende sesong på og utenfor bane. Hans siste lokale baneløp gikk unna på 8.39.04.

Feltets yngste veteran 35 årige Christina Maria Toogood, Sandnes IL har også levert en helt ypperlig sesong og avsluttet også meget sterkt med 9.31.72. Christina har gjennom hele sin suksessrike karriere kun to løp på bedre tid enn dagens løp med 9.24.13 som bestetid i 2021

Spirits Magnus Hope (18) med 8.51.29 som pers var sjanseløs til å holde følge med Penne Nygårds tempo og uten noe drahjelp ble det et nytt sololøp på 8.55.92 og 2. plass.

Oda Andersen Lundeby var med tiden 9.46.29 på 8. plass i sin konkurranseklasse på årets Norgesstatistikk før kveldens løp. Hun satset friskt fra start hvor tempoet var høyt og på de første rundene passerte hun foran Christina Toogood som da holdt et tempo 15 sekunder under Odas pers.

Når løpet endte på 9.56.33 er forklaringen ellers altfor lite konkurranser på bane. Dette helt avgjørende faktor når man har nådd såpass høyt nvå som Oda viste i fjor med 800m på lavt 2.13 og 1500m på høyt 4.27. Men mye trening har Oda i hvertfall fått gjennomført og vi kan bare se fremover mot en ny sesong, så vil resultatene helt sikkert komme.

Ellers registrerer vi meget hyggelig comeback fra Undheims 16 årige talent Bjørnar Taksdal Risa som etter et helt år borte fra konkurranser i kveld leverte meget sterkt med 9.28.03 på 4. plass i løpet.

Og jevnaldrende Alfred Lauvsnes Hovdet fra IL Skjalg hang også fint med og inn til fin tid 9.28.59 i sin første sesong med friidrett. Hovdet løp inn til pers i årets UM med 9.23.72.

Atle Larsen fra en av kretsens største klubber GTI stilte også på kveldens 3000m. Kanskje vi kan håpe på at enda flere blant klubbens 60-70 løpere som løper intervaller i Sandneshallen eller på stadion tørr å ta steget og stille ved neste korsvei?

For å utvikle seg som løper handler det nemlig om å løpe hyppige konkurranser på kortere distanser og da helst på bane.