Jonas Listøl vant Kr.sand Backyard Ultra og NM terrengløp med sølv & bronse til Skjalg, 8.plass HIL og 24.plass Spirit

Oppdatert: for 4 døgn siden

Med tiden 6.24.20 vant Spirits Jonas Listøl fra Sauda årets siste Backyard Ultra i Kristiansand. Ved siden danske Katja Lykke med best totaltid i kvinneklassen 6.34.23

Blant totalt 131 startende fullførte 45 full distanse 12 runder. Johanna Håland (48) fra Bryne TRIK tok 3.plass i kvinneklassen med tiden 7.22.52.

Gunnar Aarseth, Spirits 66 årige ultraløp veteran imponerende 30.plass totalt blant 45 som løp full distanse (80km) og 21.beste mannlige løper. Kun én 12 år yngre løper var eneste 50+ løper Gunnar slapp foran seg på resultatlista.

NM TERRENGLØP LANG LØYPE - på Ekeberg, Oslo

Årets vinner av Siddisløpet Mia Austevik Bø, IL Skjalg (i midten) tok sølv på 4km i J-17 og ble beste løper fra Rogalandsklubbene under søndagens NM terrengløp.

Med tiden 13.13 var Mia 38 sek bak vinner Wilma B. Torbiørnsson fra Ullensaker Kisa. Skjalgs Oda Rosland Gjerstad var gledelig tilbake etter langt skadefravær og tok NM bronse i J-17 med tiden 13.58.

Med sin 4.plass totalt i jentenes U20 juniorklasser vil formodentlig Mia være høyaktuell for uttak til Nordisk mesterskap i terrengløp 10.november i Vantaa, Finland.

RESULTATER NM TERRENGLØP LANG LØYPE:

I de mer prestisjetunge seniorklassene som ble sendt direkte på NRK ble norsk rekordholder på 3000m gateløp Kristine Dommersnes fra HIL beste løper fra Rogalandsklubbene. Med sin 8.plass med 26.16 på de i underkant 8km var Kristine 1.03 min bak vinner Andrea Modim Engesæth fra BUL, Oslo.

Med 8.55.68 tok Spirits Sudan fødte Abdalla Targan Yousif en sterk 5.plass på 3000m hinder i NM på Sandnes stadion siste helg i juni. Ved ankomst Sandnes kunne han fortelle at han var blitt norsk statsborger.

Søndag ettermiddag var han eneste senior herreløper fra klubbene i Rogaland som kom seg til start under NM terrengløp.

I feltet deltok bl.a. fjorårets NM gullvinner Senay Fissehatsion med 1.00.55 på halvmaraton, fem seire i 3-sjøersløpet perioden 2016-2022 (uten at han har løpt under Ørjan Grønnevigs løyperekord (1.05.02) i den tidligere løypetrasé).

Videre EM gullvinner i langdistanse orientering Kasper Fosser, EM finalist på 3000m hinder Jacob Boutera med pers 8.21.69 og Magnus Tuv Myhre med 28.02.18 og 7.plass på 10.000m under EM i 2022.

21 fullførende i kvinner senior mens herrenes seniorklasse talte 39 fullførende. Veldig mange stod over for å løpe NM 10km førstkommende lørdag under Hytteplanmila. Abdalla eneste fra Rogalandsklubbene som sa ja takk begge deler.

Den relativt tungløpte vel 1,8km rundløypa på Ekeberg ble løpt 5 runder og for Abdalla ble det en fin gjennomkjøring på 24.plass. Med tiden 29.17 endte han 2,09 min bak de suverene vinnere Senay Fissehatsion og 28.02.18 løper Magnus Tuv Myhre sekundet bak på sølvplass.