top of page

Klubbnyheter

Oppdatert: for 4 døgn siden




Inkl.trener & fotograf Einar+Anders Haugen løp 20 recoveryjog Stokkavannet rundt mandag


På første del av treningen hadde vi besøk av John Hauge fra podcast Lavterskel i anledning at turen egentlig var en æresrunde for Helena Hope, årets vinner av Oslo maraton. Helena ses sittende nr 3 fra høyre.


Stafetter er gøy og samler til klubbfellesskap både hjemme i byen og utenbys. Spesielt for Spirit er at vi har fått det med å vinne, som her da også herrene gikk helt til topps i Energi - stafetten i juni.


Damelaget som siden klubben ble etablert i 2013 første året rykket opp til elitenivå og siden har holdt seg på elitenivå hvert år - som eneste klubb i Rogaland. Selvfølgelig vant klubbens unge lag Energistafettens dameklasse så vel i år som ifjor.


Klubben har det også med å gjøre det bra på guttesiden i Holmenkollstafetten. I fjor vant Spirit juniorklassen foran Ullensaker Kisa (landets klart ledende mellomdistanseklubb) og i år vant Spirit veteranklassen med god margin


Vi nevner dette med stafetter først siden det helt klart er klubbens hovedsatsing og alle som ønsker vil kunne delta. Foreløpig ligger det an til at vi som ifjor deltar med 6 lag, muligens flere dersom interessen tilsier dette.


Og mange har allerede sikret seg flyreise mens det ennå er rimelige billetter å finne. Datoen er 10. mai og kriteriet for å bli med er ikke å løpe fort men å sikre seg en flybillett senest pr 1.april.


Klubben betaler hotell fra fredag til søndag, startkontingenter og sponser middag / bankett lørdag etter stafetten


Gaute Byberg foran er blant klubbens ledende maratonløpere. I helgen løp han Berlin M på ny pers 2.27.43.

Ny pers ble det også for Einar Sande med 2.41.01 og som her på bildet stolt viser frem sitt korrekte Spirit antrekk. Richard Kverneland forteller fra Berlin om nok en opptur og fine folk på tur.


At det kiler ordentlig i magen når man løper gjennom Brandenburger Tor med legender fra "I det lange løp" (NRK's tidligere løper podcast). Richard løp rolig gjennom på 2.34.12 med bedre tid før. Fjerdemann fra Spirit vi finner på resultatlista fra Berlin løp også inn til ny pers 3.14.39, mer enn 1 time raskere enn gjennomsnittstid for internasjonale maratonløp.

Når dette publiseres er det nok en fin dag for løping og vi gleder oss igjen til vårt møte med Team Spirit Ryfylke hvor det er klart for følgende intervall økt kl 18 på Jørpeland stadion:


3x1200+3x1000+3x800+3x600+3x400 tils. 12 km med intervall på bane som går fint som snus


Her møter avdankede fotballspillere, unge sprintere som tenker løpe halvmaraton i det hele tatt alt som kan krype å gå finner vi plass til. Og nå som vi har tatt midlertidig sesongpause

med våre banetreninger på Stavanger stadion er det bare å melde fra dersom du er fra byen

og ønsker sitte på med trener Einar gratis gjennom Ryfast.



LITT MER FRA PB MILÅ

En av jentene på vårt ingress bilde øverst Kristin Vestenfor fra Avinor har fått med seg noen Spirit treninger allerede men vi rakk ikke tildele henne Spirit klær innen start PB milå. Gjorde unna sin 10km på 42.55. Fra nå av er hun klar for Spirit.


Etter 2.29.48 fra København i 2022 og tidligere Spirit NM bronsevinner halvmaraton for noen år tilbake i Oslo har det vært helt stille rundt Marius Ruth. Sees godt fremme til venstre i hvit Dæhlie Sportswear - klubbens etter alt å dømme kommende tekstiler fra 2025. Leverte som vanlig på høyt nivå og ble nr 10 foran alle øvrige Spirit løpere med 33.59.

Faktisk veldig ustødig kameraføring her men noen av løpets fremste vises likevel. Ti høyre i rekka Håvard Andersen Bråthen som denne gang løp på 35.21 men som med 34.03 fra 2022 løpet faktisk er sprekest av dem alle med PB milås nest beste klubb tid blant dem påmeldt som stolt Spirit medlem. Thomas Asgautsen med 32.19 topper lista.


Interessant er bilde likevel idet samtlige øvrige er påmeldt Hytteplanmila den antatt landets raskeste 10km 19.oktober, og vil gå til frontalangrep mot Håvard Bråthens 34.03 supertid.



HYTTEPLANMILA - LØRDAG 19.OKTOBER KL 13.30

Hytteplanmila med sine 4500 deltakere har en svært tiltalende løypeprofil med lite svinger og en trasé som heller svakt nedoverbakke fra 4km frem til løpet avsluttes med en temmelig brutal vel 200m lang motbakke.


I et løp hvor Spirit opp gjennom årene har hatt flere topp plasseringer med høydepunkt fra 2020 da Zerei K. Mezngi etter en usedvanlig sakte første kilometer etter 4,5km parkerte hele Norgeseliten.


To uker etter han med 2.35 i åpningsfart vant Norgesløpets 10km på 28.10 parkerte han så vel Jakob som Filip Ingebrigtsen og hvor siste tre års vinner Narve Gilje Nordås var nærmest

8 sekunder bak med tiden 28.28.

Her slåss Silje Torsvik med 34.46 (nettotid) fra Lierløpet de siste meterne mot målseglet og med fjorårets nest beste Spirit utøver Bjørn Kåre Høie like bak.


Her et knippe meget sentrale Spirit'er fotografert i Holehallen i Røyse utenfor Hønefoss som i fjor deltok i Hytteplanmila.


F.v. Silje Torsvik som idag onsdag fyller 34 år (grattis med dagen!!), som var vår reiseleder for utenlandsprosjektet København halvmaraton og som med 16.plass i kvinneklassen på 34.54 ble klubbens beste løper i fjorårets utgave.


Videre Andrea Sætre som er ansvarlig for Spirits kleskolleksjon og som nye medlemmer kan kontakte for å høre om det er gjenværende oransje igjen på lager. Her er jo nettbutikken nå stengt og neste bestilling kommer først i februar.


I midten Bjørn Kåre Høie som med tiden 2.02.63 inntar 9.plass på 800m på kretsstatistikken og som med 2.08.35 som pers fra fjorårets første sesong i Spirit virkelig har tatt steg. Han er videre nr 2 på Norgesstatistikkens klasse 35-39 år bak ikke helt ukjente Kristian Ulriksen som med 2.02.08 har forstått hva som skal til på sin lange vei mot sub 2.20 på maraton.


Einar Sande har i likhet med Bjørn Kåre Høie vært fast innslag på Spirits banetreninger hver tirsdag og torsdag i sommer fra kl 1530, og som noen kanskje vil være kjent med gjør dette mosjonsløpere om til løpere. Einar gjorde et vellykket første stunt på 3000 hinder i sommer og med tiden 10.59.48 inntar han 16.plass på årets Norgesstatistikk. Riktignok et stykke bak Bjørnar Ustad Kristensens 8.16.75 (fra Heusden i 2007) men 2.plass på kretsstatistikken bak klubbkollega Abdella Targan Yousifs 8.55.68 er en fin begynnelse.

Steven Acarregui til høyre på bildet er vår mann som sent hver søndag legger ut melding på lukket facebook gruppe hvor man med kun et tastetrykk kan avhjelpe treneres planlegging av ukas fellestreninger ved å si at man har plan å stille opp.


Her er det noen som henger etter. På Jørpelandstreninga tirsdager kl 18 er det sjelden flere enn 3 påmeldte og like sjelden er det at minst det tredobbelte møter opp. Heldigvis er det mange som ikke pløyer sosiale medier dagen lang...men det er faktisk til nytte å melde fra.


PLANLEGGING NYE LØP 2025

Onsdag er ukas møtedag og onsdag 23.oktober inviterer vi løypekomiteen til neste større møte rundt HOKA Solastranden halvmaraton og ber alle som vet man er involvert til å sette av tid fra kl 1630 i Timeanddates lokaler i Kanalsletta 4.


Vi har mye spennende på gang til neste års gateløpsåpning lørdag 11.januar og vil fortelle etterhvert om praktiske forhold som priser på romreservasjon, på vår elleville bankett etter løpet på Sola Standhotell, hvor mye TV dekning vi legger opp til osv.

2200 medaljer foreløpig satt i bestilling og nå pr 1.oktober ble prisene skrudd opp med kr 50 på 10km og halvmaraton mens pris for trippelen ble skrudd opp med kr 100. Til løpet for nybegynnere 5km har vi opprettholdt samme pris kr 249 siden "early bird" 199 pris pr 31.1.


STAVANGER BEACH NIGHT MARATHON 28.JUNI HAR ENDRET NAVN TIL


STAVANGER SUNSET MARATHON


Ettersom Solastranden er såpass spesiell at den tåler også omfattende utenlands besøk har våre første fremstøt rettet seg mot et utenlandsk publikum. De første 1000 ex flyers allerede fordelt i København halvmaraton og Oslo Maraton. Første annonser for det norske publikum kommer i Kondis siste to utgaver nr 7 og nr 8.


Men hvorfor endre et navn som forteller det meste om tanken bak prosjektet?


Vi lar reklamebyrået forklare:


"Navnet "Stavanger Beach Night Marathon" antyder at løpet foregår på en strand, noe som kan være misvisende hvis ruten ikke primært går langs stranden. Ved å bruke "Sunset" i stedet, fokuserer navnet mer på det tidspunktet løpet skjer (ved solnedgang) som gir et mer realistisk og klart bilde av løpet.


"Sunset" har en mer universell og romantisk appell, og kan tiltrekke deltakere som ønsker en vakker, stemningsfull løpetur i solnedgangen. Mange forbinder solnedgangen med vakre naturopplevelser, noe som kan skape større interesse. "Beach" er mer spesifikt og kan potensielt ekskludere eller forvirre folk som ikke har en sterk tilknytning til eller interesse for strandløp.


Et navn som inkluderer "Sunset" spiller på den estetiske og stemningsfulle opplevelsen, som kan være mer tiltalende på sosiale medier, i bilder og promotering. Dette kan gjøre det enklere å markedsføre arrangementet som en vakker og minnerik opplevelse.


Stavanger Sunset er bokstavrim som er lett å huske.


Et maraton i solnedgang er unikt i regionen vår. Ved å fjerne "Beach" fra navnet, gir det også arrangørene større frihet til å justere ruten i fremtiden, uten å måtte bekymre seg for å oppfylle forventningene."

FOTO: Svein Erik Fylkesnes



MEDLEMMER FÅR 20% RABATT PÅ SKO, SPORTSDRIKKE OG LØPSRELATERT UTSTYR

Spirit har inngått avtale med Anton Sport på Tvedtsenteret Forus og Kvadrat om at man oppnår 20% rabatt. Butikkene har et bredt utvalg av sko spesielt innenfor HOKA og On.



SPOND MEDLEMSREGISTER TAS NÅ I BRUK FOR HELE MEDLEMSMSSEN

Per-Christian Bårholm melder idag at klubbens medemmer nå formeldt er opptatt i Spond medlemsregister.


Ytterligere info vil følge på lukket facebook gruppe


333 visninger

Comments


bottom of page