Sara Svarstad og Andreas Penne Nygård sterk løping i Parkløpet, Sandnes

Oppdatert: 24. mar.

2022 NM gullvinner 3000hinder og sølvvinner i 23 Sara Svarstad og ex terreng EM gullvinner i terrengløp for lag Lars Erik Malde var blant de største profilene i Sandvedparken lørdag.

Andreas Penne Nygård, Sandnes IL leverte kanskje dagens beste prestasjon med tid 22.10 i den vel 7km lange løypa, hele 56 sekunder foran Sivert Hebnes på 2.plass

Sara Svarstad hadde kun 8 herreløpere foran seg i mål og med tiden 24.29 var hun 29 sek. foran klubbvenninne i Sandnes IL Christina Toogood i mål.

RESULTAT PARKLØPET, SANDNES 23.3.2024

130 deltok under fjorårets løp mens 215 var påmeldt årets løp og hvor hovedsakelig løpere fra Sandnes IL dominerte på resultatlista. På klar 2.plass vel 1 km etter start fulgte Christian Nøttveit, såpass langt foran neste gruppe at han muligens kan ha løpt feil på vei tilbake ?

Sivert Hebnes fra Sandnes IL med fin fremgang hele 23 sek raskere enn i fjor inn til 2.plass totalt i løpet og vinner kl 35-39 år med tiden 23.06. Videre ses på bildet Ørjan Kommedal på 4.plass med 23.26, Anders Espeland Mjåtveit, Varegg som muligens også løp feil idet han havnet på 14.plass med tiden 24.54.

Videre vinnner kl 20-22 år Lars Stømer Grøsvik, NTNUI på 6.plass med 23.35 mens NM gull vinner hinder og terrengultra løper Espen Berget, Spirit tok 7 plass 24.15 foran klubbkollega Per Christian Bårholm på 8.plass med tid 24.28.

Fredrik Trovatn Abrahamsen og Per Christian Bårholm er begge flittige deltakere i lokale løp og begge er med sin tempostyrke lovet attraktive etapper i Holmenkollstafetten.

Per Christian får gleden av å rykke opp til et av Spirits to vinnerlag hvor 8.plass i går holder til å få løpe 650m lett nedover bakke på et grusomt sterkt veteranlag. Fredrik 12.plass igår med 24.44 og 16 sek bak Bårholm har foreløpig fått en av sjarmøretappene 13.etappe 1080 m på Spirits nest beste seniorlag.

Og her en annen løs kanon som er slippet ut av redet og klar for Holmenkollstafettens elite klasse med foreløpig budsjett som tilsier vel 2 minutter fremgang fra 2023, et lag som også i fjor løp inn 2 min på oppsatt budsjett.

Åh, det er så hyggelig å ha henne tilbake på topp. Her etter vel 1 km fra start kontrollert foran 1.24.54 løper Astrid Emilsen Kristiansen fra Gular som endte på 27.14 mens Sara løp inn til 26.46

Uansett vær eller vind, er man løper nerd stiller man opp når egen klubb arrangerer løpsfest

På selveste bryllupsdagen stilte Øystein Wergeland til start som den selvfølgeligste ting i verden. Spirits Einar Sande stilte også velvillig opp for fotografen. Tider Øystein 24.37, Einar 24.37 jevnere er det ikke mulig å gjøre det....

Kler man seg i klubbdrakt stiger sjansene betraktelig for å komme med i en løpsrapport på Spirits nyhetssider. Fra venstre Steffen Thorsen, Geir Lindtner og Silje Milenkovic. Alle også tidligere presentert

Men dette var hva vi rakk for denne gang. Hardangervidda melder om rolig kjørevær og mor står utålmodig med kjevla og lurte på om sjåføren snart var klar for en uke på fjellet.